Διεθνής Συνδιάσκεψη Ποινικού Δικαίου
Διεθνές Συνέδριο Ποινικού Δικαίου στο Λονδίνο
Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου QUEEN MARY του Λονδίνου, το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ MAX PLANCK για το Αλλοδαπό και το Διεθνές Ποινικό Δίκαιο (Freiburg) και το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (Αθήνα) συνδιοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο με θέμα:
Alternative, informal, and transitional types of criminal justice and the legitimacy of new sanction models in the global risk society
Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στο Λονδίνο στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2018.
Η επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου αποτελείται από τους:
- Ulrich Sieber, Διευθυντή Ινστιτούτου Max Planck (Freiburg)
- Valsamis Mitsilegas, Καθηγητή Νομικής στο παν/μιο Queen Mary (Λονδίνο)
- Χρίστο Μυλωνόπουλο, Πρόεδρο Ινστιτούτου Ευρωπαϊκού & Διεθνούς Ποινικού Δικαίου (Αθήνα)
- Εμμανουήλ Μπίλλη, Senior Researcher, Max-Planck-Institut für ausländisches und internationales Strafrecht και
- Nandor Knust, Senior Researcher, Max-Planck-Institut für ausländisches und internationales Strafrecht.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Ομιλητές, το Πρόγραμμα και τη δυνατότητα παρακολούθησης του Συνεδρίου είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: http://www.law.qmul.ac.uk/events/items/cjc-and-max-plank-institute-conference.html
Αφίσα
Δελτίο Τύπου
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στις 26 και 27 Ιανουαρίου στο Middle Temple του Λονδίνου το Συνέδριο που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Queen Mary, το Ινστιτούτο Max Planck για το Αλλοδαπό και Διεθνές Ποινικό Δίκαιο (Freiburg) και το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου (Αθήνα) με θέμα: «Εναλλακτικές, άτυπες και μεταβατικές μορφές ποινικής δικαιοσύνης και η νομιμοποίηση νέων τύπων κυρώσεων στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνία διακινδύνευσης» με επιστημονική επιμέλεια των Ulrich Sieber, Διευθυντή Ινστιτούτου Max Planck (Freiburg), Valsamis Mitsilegas, Καθηγητή Νομικής στο Παν/μιο Queen Mary (Λονδίνο), Χρίστου Μυλωνόπουλου, Πρόεδρου του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκού & Διεθνούς Ποινικού Δικαίου (Αθήνα), Εμμανουήλ Μπίλλη, Senior Researcher στο Ινστιτούτο Max Planck για το Αλλοδαπό και Διεθνές Ποινικό Δίκαιο και Nandor Knust, ομοίως Senior Researcher στο ίδιο Ινστιτούτο. Στην άψογη προετοιμασία του συνεδρίου συνέβαλαν μεταξύ άλλων οι κυρίες Νιόβη Βάβουλα και Φοίβη Μουζακίτη. Έλαβαν μέρος μ.α. ο Αναπληρωτής Εισαγγελέας στο Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης κ. James Stewart, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρίας Ποινικού Δικαίου Καθηγητής κ. John Vervaele, ο κ. Rudi Fortson QC, Barrister, Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Queen Mary, η Καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Computense της Μαδρίτης κυρία Lorena Bachmaier-Winter, η κυρία Saskia Hufnagel Καθηγήτρια στο Παν/μιο του Λονδίνου, ο κ. Philipp Ambach, αρμόδιος για ζητήματα συμμετοχής των παθόντων στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, η κυρία Chrisje Brants, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, ο κ. Thierry Delpeuch, του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας, Centre National de Recherche Scientifique (Grenoble, France), ο Καθηγητής του Παν/μίου Αμβούργου κ. Florian Jeßberger, η Καθηγήτρια στο Παν/μιο Griffith της Αυστραλίας κυρία Susanne Karstedt, η Καθηγήτρια στο Παν/μιο του Illinois κυρία Jacqueline Ross, Prof. Dr. , ο Καθηγητής στο Παν/μιο Saint Louis (ΗΠΑ) κ. Stephen Thaman, ο Λέκτωρ στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κ. Νικόλαος Θεοδωράκης, ενώ έντονο ήταν και το ελληνικό στοιχείο με την Εισαγγελέα Εφετών κα Νταγιάντα, τον Εφέτη Αθηνών κ. Νικολόπουλο, τη Δικηγόρο Αθηνών κα Παναγιώτα Παντελεάκου, τον Καθηγητή στο ΔΠΘ κ. Στυλιανό Παπαγεωργίου Γονατά, τον Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου κ. Χάρη Παπαχαραλάμπους καθώς και πολλοί Έλληνες μεταπτυχιακοί σπουδαστές από την Ελλάδα και την Αγγλία.
Αποφασίστηκε η συνέχιση της συνεργασίας των τριών Ινστιτούτων τον Ιούνιο τρ. έτους στο Freiburg και στη συνέχεια το Νοέμβριο 2018 στην Αθήνα με θέμα: «cybercrime».